bg

Симпатизантите на движението искат това да е и името на новата партия

Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде „България без цензура“. Това обяви лидерът Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК. На 25 януари от 12.00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия, съобщи още Бареков.
Той поясни, че предложените имена на новата партия са обсъдени във фокус групи с граждани и симпатизанти. От дискусиите е станало ясно, че симпатизантите на движение „България без цензура“ категорично искат и партията да носи това име. Новият политик уточни, че тежката дума за името на новата политческата форамция ще има Конгресът. Той може да смени името на бъдещата партия. „Симпатизантите ни подкрепят проевропейската ориентация на новата политическа формация и желаят тя да се ситуира в политическия център на бъдещия политически модел“, посочи още Бареков.
„Ние бяхме първото движение, което постави социалните проблеми. Смятаме, че двата основни проблема на България са невероятната ни бедност и безработицата. Това роди демографския катаклизъм, което е основният ни проблем. Около 2 милиона българи са напуснали страната“, посочи лидерът на „България без цензура“. Основен виновник са партиите на статуквото. Трябва да спрем източването на българска кръв и в следващия парламент да направим така, че да върнем тези хора. А това може да стане като се направят условия и закони, които да вдигнат икономиката. Друга формула няма, категоричен е Николай Бареков. До конгреса групи от експерти ще разработят 10 секторни политики, като основната група работи по социално-икономическата програма.

Тя ще се ръководи от Рада Коджабашева, стана ясно по време на форума. „Задачата, която сам поставил е много проста – повишаване на доходите на гражданите. Нашата програма – „Управление с грижа за хората“ вече успешно се краде. Това са конкретни и ефективни политики, които могат да подкрепят бизнеса и да решат основните проблеми пред българската нация – работа и доходи, посочи Бареков. Той уточни, че за да стане това реалност, трябва да се впрегне потенциалът на цялата нация.

По думите му това не може да стане както досега – с безпринципно обединение на интереси. „Трябва нова формация. Тя трябва да управлява с ясни ангажименти. Иначе ще стоим и ще циклим“, подчерта лидерът на „България без цензура“.

Източник: Barekov.com

Коментари

коментари